Hälsa & välmående

Måltider på Klinten

”Hållbarhet i alla led” - Catering från Glöd Vildmarkskök

Eftersom Klinten öppnar först 07.30 så äter de flesta sin frukost hemma i lugn och ro. För de barn som äter frukost senare så anmäls det till rektor om man önskar frukost så serveras det en lättare frukost mellan 07.30 – 08.00.

På Klinten äter vi lunch varje dag runt 11.15 och  maten kommer från Glöd Vildmarkskök som anpassar alla måltider utifrån eventuella allergier  och intoleranser som kan finnas på Klinten.

Klinten är en nötfri förskola.

Mellanmål tillreds ofta med barnens deltagande  runt 14.15

Vi har noga valt catering på Klinten så all fokus  och tid hamnar på barnen och det pedagogiska arbetet istället för på matlagning

Det finns en cateringansvarig förälder i en av  arbetsgrupperna.

Bra mat på förskolan och skolan

Vi tror att barn gillar smak, alla möjliga smaker,  därför erbjuder vi många olika smakupplevelser till våra förskolor och skolor.

Vår mat lagas från grunden och är ekologisk och  klimatsmart i största möjliga utsträckning.

Menyerna är säsongsanpassade med så mycket  grönsaker och så lite socker som möjligt och  brödet är hembakat, ofta av surdeg.

Två dagar i veckan är lunchen vegetariskt och en  dag i veckan blir det färsk fisk. När barnen upptäcker att den här maten är god kommer de  välja den i framtiden också. Det är inte bara bra för dem, det är bra för vår planet, för vår ekonomi  och för dem som producerar vår mat.

Det är så vi jobbar – Hållbarhet i alla led