Vanliga frågor
-
Svar: Mån-Fre 07:30-17:00
-
Tyresö kommuns riktlinjer gäller på Klinten. Barn med en vårdnadshavare som är föräldraledig med ett syskon erbjuds att vara i förskolan sex timmar per dag, fyra dagar i veckan.
-
Vi har öppet hus två gånger om året, ett på våren 7/3 kl 17.30-19 2023 och ett på hösten. Där får du träffa pedagoger som visar miljön och verksamheten och föräldrar som svarar på frågor om kooperativet. Kontakta barnrekrytering@klinten.se om ni vill bli inbjudna till kommande öppet hus.
-
Svar: Det kan variera lite hur många barn vi har på de olika avdelningar beroende de olika barnens mognad. För närvarande är vi 12 på Blåklinten (småbarn) och 18 på Rödklinten (Stora barn)
-
Svar: Montessoripedagogiken stimulerar och utvecklar barnen utifrån dess mognad och egna förmåga. Klinten har sedan starten 1993 varit Montessoriförskola och det står i våra stadgar.
-
Svar: På Klinten tillämpar vi syskonförtur så bara ni har fått plats på Klinten och är medlemmar i kooperativet så kommer framtida syskon garanteras plats före andra sökande.
Vanliga frågor medlem
-
Svar: Du behöver kontakta valberedningen och få dem att placera dig i lämplig grupp, det är ditt ansvar att ingå i en grupp och aktivt söka information om vilken grupp det är
-
Svar: Eftersom alla föräldrar som var med på fixardagen jobbade mellan 10 – 15 den dagen för att skapa en bättre förskola och framtid för våra barn så är det inte mer än rättvist att du får en restuppgift motsvarande den tiden som alla andra investerat
-
Svar: Det är egentligen upp till den förälder som är arbetsledare i den arbetsgrupp du tillhör men som en tumregel 14 dagar efter fixardagen vilket ger dig 2 helger med god framförhållning att planera och avsätta tiden för din restuppgift
-
Svar: Det är alltid ok att skicka den andra familjemedlemmen istället om man har särskilda skäl för det. Man behöver inte informera om de särskilda skälen men man behöver informera arbetsledaren om förändringen så att denna vet och för att det underlättar vid närvarokontrollen. Är ni bägge i samma grupp och en får förhinder så kommer en av er att få restuppgifter
-
Svar: Jouren är lagd per familj så kan inte du komma så får din partner ställa upp istället om denne också är sjuk vilket är den enda giltiga anledningen att inte Joura så får ni kontakta Bakjouren och be denna familj komma in. Planera inte in något som begränsar din tillgänglighet under de tilldelade jourtillfällena. Om inte jourtillfället fungerar byt då dag med någon annan familj med god framförhållning.
-
Svar: Det blir inte alltid som man har planerat och plötsligt oförutsedda händelser kan ibland hindra oss från att göra det vi åtagit oss att göra.
Däremot om vi ser ett systematiskt mönster i att man vid ett flertal tillfällen inte gör sina åtaganden eller man ofta brister i restuppgifter eller dyl. så kommer man i första hand att få feedback i ett samtal med gruppansvarig och ordförande. Blir det ingen bättring efter samtalet så kommer man i andra hand mista den deposition på 3000kr som man la när man började på Klinten och skulle det inte bli bättring efter det så kan man i värsta fall bli utesluten ur kooperativet och mista sin plats på Klinten enligt 8e paragrafen i våra stadgar
-
Svar: De alternativen man har är att antingen byta städdag med någon annan familj i kooperativet eller köpa tjänsten av vårt städbolag KPN så utför de städningen mot en kostnad på 960kr (2022-12-14)